workshop non-verbale communicatie

Ieder jaar weer organiseren bedrijven hun jaarlijkse bedrijfsuitje en keer op keer is het weer lastig om met een uniek en leuk idee te komen. Stop met zoeken, want dat doen wij voor u. Wat dacht u dit jaar van de workshop non-verbale communicatie?

 

De workshop non-vebale communicatie, of de pantomimeworkshop, gaat uit van een model gabaseerd op enkele populaire pantomimetechnieken, maar gaat beduidend verder dan alleen maar “kunstjes leren”. Het toepassen van pantomimetechnieken is een uitstekend hulpmiddel om de deelnemers bewust te laten worden van hun eigen lichaamstaal én die van een ander.

 

 

Het prikkelen van de verbeelding speelt een belangrijke rol om nieuwe processen te ontwikkelen en te stimuleren. Of het nu gaat om teambuilding, persoonlijke effectiviteit en/of rituelen. U zult verstelt staan wat de deelnemers in korte tijd ontwikkelen op het gebied van samenwerking, bewustwording, zelfvertrouwen, expressie, communicatie en motivatie.

 

Er worden oefeningen gedaan waarbij men niet direct met elkaar samenwerkt, maar leert om elkaar als referentiepunt te zien.
Men leert kijken om te kunnen anticiperen op gedragingen van een ander (kring- en rij-opdrachten). Het meest belangrijke onderdeel is hoe je een boodschap moet overbrengen: jezelf verplaatsen naar de toeschouwers, leren kijken door hun ogen; door middel van observeringen en het analyseren van bewegingen duidelijk maken hoe je een boodschap kunt overbrengen.

Tijdens de workshop worden steeds meer oefeningen met spelmomenten ingebracht. Aspecten als geloofwaardigheid en consequent-zijn komen nadrukkelijk aan de orde. Langzaam maar zeker worden deze spelopdrachten uitgebouwd tot groepsopdrachten. Daarbij wordt benadrukt dat de individuele prestatie ondergeschikt is aan de groepsopdracht.

 

Middels oefeningen als b.v. touwtrekken en muren verplaatsen komt dit duidelijk tot uitdrukking, wat vaak tot hilarische situaties leidt.

 

Ook inzetbaar als partnerprogramma, ludiek onderdeel bij congressen, bedrijfstrainingen, studiedagen en/of evenementen.

 

 

Kortom een workshop die u als bedrijf niet mag missen.

 

Informatieaanvraag   Offerteaanvraag